info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Zwitserse kaasfondue

Het recept voor de klassieke fondue met zwitserse kazen. 

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 150 gr. geraspte Emmentaler kaas
  • 150 gr. geraspte Gruyere kaas
  • 100 gr. geraspte Appenzeller kaas
  • 250 ml witte wijn of appelsap
  • Maizena
  • Peper
  • Eventueel: scheutje kirsch
  • Eventueel: teentje knoflook

Bereiding

  1. Eventueel: smeer de fonduepan in met het knoflookteentje.
  2. Laat de wijn/appelsap in de fonduepan warm worden, tegen de kook aan, maar niet laten koken.
  3. Doe de kaas erbij en roer totdat alle kaas gesmolten is. Beetje bij beetje toevoegen werkt het beste. 
    1. Laat het kaasmengsel niet koken en verhit het niet te lang. Het wordt dan rubberachtig en moeilijk te verteren
  4. Naar wens kirsch toevoegen.
  5. Meng de maizena met een beetje water. 
  6. De fondue beetje bij beetje binden met het maizenamengsel, totdat er een homogene massa ontstaat. 
  7. De fondue op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
  8. Eet smakelijk!
Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring