Lekkere recepten met kaas en andere heerlijkheden. 

Kaasfondue Ons Genot

  Erna     04/11/2016     Reacties (0)

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 gr. geraspte Ons Genot
  • 375 ml water
  • 1,5 eetlepel Maizena
Om in de kaasfondue te dippen:
  • Stokbrood of ciabatta
  • Aardappels: gekookt, gebakken of gefrituurde partjes
  • Verschillende worstsoorten
  • Groente: paprika, tomaatjes, champignons, komkommer, augurk of broccoli
  • Fruit: ananas, druiven, stukjes appel/peer
Bereiding:
  1. Verwarm het water in een pan zonder te laten koken.
  2. Doe de kaas erbij en roer totdat alle kaas gesmolten is. Beetje bij beetje toevoegen werkt het beste.
    1. Laat het kaasmengsel niet  koken en verhit het niet te lang. Het wordt dan rubberachtig en moeilijk te verteren. 
  3. De fondue binden met de maïzena totdat er een homogene massa ontstaat.
  4. Eet smakelijk.

Lees meer

Kaasfondue Gruyère en Emmentaler

  Erna     28/10/2016     Reacties (0)

Een lekkere kaasfondue met Gruyère en Emmentaler

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gr. geraspte Emmentaler kaas
  • 150 gr. geraspte Gruyère kaas
  • 200 ml witte wijn
  • Maizena
  • Nootmuskaat
  • Scheutje kirsch
  • Teentje knoflook
Bereiding:
  1. Smeer de fonduepan in met het knoflookteentje.
  2. Laat de wijn in de fonduepan warm worden, tegen de kook aan.
  3. Doe de kaas erbij en roer totdat alle kaas gesmolten is. Beetje bij beetje toevoegen werkt het beste.
    1. Laat het kaasmengsel niet  koken en verhit het niet te lang. Het wordt dan rubberachtig en moeilijk te verteren.
  4. Kirsch toevoegen.
  5. De fondue binden met de maïzena totdat er een homogene massa ontstaat.
  6. De fondue op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
  7. Eet smakelijk.

Lees meer

Villa Nella kruidenkaasfondue

  Erna     28/10/2016     Reacties (0)

Kaasfondue met als basis Villa Nella Kruidenkaas. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gr. geraspte Villa Nella kaas
  • 250 gr. geraspte Belegen Weydeland kaas
  • 150 ml witte wijn of appelsap
  • Maizena
Bereiding:
  1. Verwarm de wijn in een pan zonder te laten koken.
  2. Doe de kaas erbij en roer totdat alle kaas gesmolten is. Beetje bij beetje toevoegen werkt het beste.
    1. Laat het kaasmengsel niet  koken en verhit het niet te lang. Het wordt dan rubberachtig en moeilijk te verteren. 
  3. De fondue binden met de maïzena totdat er een homogene massa ontstaat.
  4. Breng de fondue op smaak met peper
  5. Eet smakelijk.
Lekker om te dippen in de kaasfondue: stokbrood, komkommer, bloemkool, broccoliroosjes, rauwe ham, cervelaat, krieltjes
 

Lees meer

Kaasfondue Blauwaderkaas

  Erna     28/10/2016     Reacties (0)

Kaasfondue met blauwaderkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gr. geraspte Emmentaler kaas
  • 150 gr. geraspte Gruyère kaas
  • 100 gr. blauwschimmelkaas (Gorgonzola of Roquefort)
  • 250 ml witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • Maizena
  • Peper
Bereiding:
  1. Pers de knoflook, of snij in hele kleine stukjes
  2. Doe de wijn en knoflook in een pan en verwarm dit zonder te laten koken
  3. Voeg de geraspte kaas toe en zet het vuur iets hoger. Als de kaas gesmolten is brokkel dan de blauwschimmelkaas erdoor.
  4. Maak een papje van maïzena en een klein beetje witte wijn. Als alle kaas gesmolten is, dit in kleine beetjes toevoegen, zodat je in de gaten kunt houden of het al dik genoeg is.
  5. De fondue op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
  6. Eet smakelijk.

Lees meer

Kaasfondue Cock Verweij

  Erna     28/10/2016     Reacties (0)

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 – 300 ml volle melk
  • 600 gr. geraspte Cock Verweij kaas
  • 2 – 3 theelepels maïzena
  • Optioneel: scheutje kirsch
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
Bereiding:
  1. Verwarm de melk
  2. Doe de kaas erbij en roer totdat alle kaas gesmolten is. Beetje bij beetje toevoegen werkt het beste.
    1. Laat het kaasmengsel niet  koken en verhit het niet te lang. Het wordt dan rubberachtig en moeilijk te verteren.
  3. Naar wens kirsch toevoegen.
  4. De fondue binden met de maizena totdat er een homogene massa ontstaat.
  5. De fondue op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Houd de fondue warm op een rechaud.
  7. Eet smakelijk.
Tip: Serveer bij de fondue: reepjes brood, krokante soepstengels, in de schil gekookte krielaardappelen, plakjes venkel, roosjes broccoli, groene asperges, partjes peer, plakjes rouwe ham.

 

Lees meer