Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Boerenkaas specialiteiten
Bezig met laden...

Landgoedkaas Koe Gerijpt
Deze Hollandse kaas dankt zijn voortreffelijke smaak aan het natuurlijke rijpingsproces. Landgoed kaas wordt gedurende het affineren (rijpen) bij een hogere temperatuur, tweemaal per week behandeld met speciaal ontwikkelde bergkaascultuur.
Kaasmaker Herbert Nijland en zijn team maken en affineren deze kaas met veel liefde en zorg, om u Bourgondisch te laten genieten.

Landgoedkaas Geit Oud
Deze Hollandse geitenkaas dankt zijn voortreffelijke smaak aan het natuurlijke rijpingsproces. Landgoed kaas wordt gedurende het affineren (rijpen) bij een hogere temperatuur, tweemaal per week behandeld met speciaal ontwikkelde bergkaascultuur.

Hertog Jan Bierkaas
Deze echte boerenkaas is verrijkt met Hertog Jan „Grand Prestige“. Het is een bier van hoge gisting. De smaak is vol en rijp, zoet en bitter zijn duidelijk te onderscheiden in dit bier. Kaasmaker Joris Mathijssen uit Udenhout kwam op het idee, om met dit bier een mooie kaas te maken. Grand Prestige noemt men de parel van Hertog Jan …… maar nu ook de parel van de kaasspeciaalzaak.

Oudelandse Boeren Smaakvol Belegen
Deze goed doorrijpte kaas heeft zes maanden doorgebracht in het kaaspakhuis. Deze unieke boerenkaas is er in een exemplaar van 16 kilogram of in de variant van 22 kilogram. Een verwenkaas voor de echte boerenkaasliefhebber! Voor de belegen Oudelandse Boeren worden de ouderwetse, houten kaasvaten nog ingezet waarin de eerste vroege rijping plaatsvindt. Daarna volgt het proces op de houten planken in het pakhuis.
Wijntip:
Lenotti Bardolino Chiaretto Rosé. Een kruidige rosé die prima kan opboksen tegen de rijke smaak van de Oudelandse Boeren.
Tip:
Niet-te-missen kaas op het kaasplateau en perfecte basis voor de kaasfondue.

Landgoedkaas Oranje
In de kaasmakerij van Landgoed Kaamps wordt op ambachtelijke wijze kaas geproduceerd. Landgoed Oranje is een koemelk kaas met een geheel eigen receptuur en karakter. De kaas heeft een oranje gekleurde zuivel (extra caroteen) en heeft in de smaakbeleving een zoetje en iets pikants.
Na productie wordt deze kaas geaffineerd in een kaaspakhuis waar het vochtiger en warmer is, tevens wordt korst behandeld met een bercultuur. Hierdoor onstaat er een natuurlijke korst.
Landgoed Kaamps in Deurningen is zeker een bezoek waard. Een belevingsboulevard van de productieketen: van gras tot kaas.

Landgoedkaas Bonte Peper
Deze Hollandse kaas dankt zijn voortreffelijke smaak aan het natuurlijke rijpingsproces en de heerlijke Bonte Peper mix. Landgoed kaas wordt gedurende

Landgoedkaas Groene Pesto
Deze Hollandse kaas dankt zijn voortreffelijke smaak aan het natuurlijke

Villa Rosa
Villa Rosa is het smakelijke zusje van Villa Nella. Het is een boerenkaas met daarin kruidige rozemarijn, oregano en basilicum.
Tip:
Villa Rosa is heerlijk om als blokje kaas bij de borrel weg te happen.

Villa Rosso
Villa Rosso is een kaas van de boerderij met rode pesto, fenegriekzaadjes en Italiaanse kruiden. 8 weken ligt deze kaas op houten planken op smaak te komen. Daarbij wordt de kaas nog met de hand gekeerd en heerst er een constante temperatuur en luchtvochtigheid in het pakhuis zodat de kaas haar optimale smaak ontwikkeld. Bijzonder smeuïg, met een Italiaans tintje. Het zuivel is zelfs rood van kleur wat deze kaas erg doet opvallen, zeker op een kaasplateau.
Tip:
Wat dacht u van een Italiaanse salade met blokjes Villa Rosso erin. Dat geeft net wat meer bite!

Villa Nella
Villa Nella is een romige jong belegen boerenkaas met een Italiaans accent! De smeuïge kaas is gecombineerd met olijfjes, zongedroogde tomaatjes en een vleugje knoflook. Een echte topper onder de kruidenkazen!
Villa Nella is zelfs beloond voor haar bijzonder lekkere smaak op de Great Taste Awards 2011 in Engeland. Op deze kaaskeuring verdient Villa Nella één gouden ster in haar klasse: kaas met toevoegingen. Gekeurd door minstens drie verschillende panels deden uitwijzen dat de kaas de gradatie: 'close to perfect' behaalde. Een ware beloning voor deze smeuïge kaas met een Italiaans accent.
Tip:
Villa Nella is een heerlijke kaas voor in de kaasfondue omdat deze makkelijk te smelten is.