info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Klassieke Kaasfondue

Klassieke kaasfondue met Emmentaler, Gruyère en Appenzeller

Ingrediënten voor 2 personen:
(De dikgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar bij de Kaasbank)
  • 150 gr. geraspte Emmentaler kaas
  • 150 gr. geraspte Gruyère kaas
  • 100 gr. geraspte Appenzeller kaas
  • 250 ml witte wijn of appelsap
  • Maizena
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Scheutje kirsch
  • Eventueel: teentje knoflook
Bereiding:
  1. Eventueel: smeer de fonduepan in met het knoflookteentje.
  2. Laat de wijn/appelsap in de fonduepan warm worden, tegen de kook aan.
  3. Doe de kaas erbij en roer totdat alle kaas gesmolten is. Beetje bij beetje toevoegen werkt het beste.
    1. Laat het kaasmengsel niet  koken en verhit het niet te lang. Het wordt dan rubberachtig en moeilijk te verteren.
  4. Naar wens kirsch toevoegen.
  5. De fondue binden met de maizena totdat er een homogene massa ontstaat.
  6. De fondue op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
  7. Eet smakelijk.
  Erna     26-08-2016 15:54     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring